Kunstenaars die stoppen met werken hebben heel wat af te handelen.
Net als nabestaanden, familie van overleden kunstenaars en beeldend kunstenaars die (aan het eind van hun carrière) stoppen met werken. Denk aan de website online houden, werk inventariseren, het atelier opruimen en het beheer van de artistieke nalatenschap. DKB faciliteert op inhoudelijk, juridisch en praktisch niveau.

Digitaal KunstBeheer 
ondersteunt

Hoe blijft uw werk, uw oeuvre duurzaam online zichtbaar? Wie blijft uw website hosten? Hoe blijft uw website levend en in Google vindbaar? DKB toont het werk van overleden kunstenaars en kunstenaars die stoppen met werken en houdt uw naam actief.

Digitaal KunstBeheer
collectioneert

Digitaal beheer

“Ik heb veel werk gestoken in mijn website. 35 jaar kunstenaarschap laat ik hier zien. Wat moeten mijn vrienden hiermee als ik dood ben?”

meer

Social media beheer

“Als sieradenontwerpster had mijn vrouw een eigen Facebook pagina. Moet ik die opzeggen nu ze is overleden?”

meer

Atelier opruimen

“Hij was elke dag op zijn atelier te vinden, ook toen hij al lang niet meer schilderde.”

meer

Naasten en familie

“Na mijn vaders overlijden bleven wij, zijn kinderen, achter met een atelier vol werk en materiaal.”

meer

Kunstenaars

“Mijn beste werk heb ik ondergebracht, maar wat moet ik met de rest van het werk en een studio vol gereedschap? Dat kan ik mijn partner niet aandoen.”

meer

Expertise

Digitaal KunstBeheer bestaat uit een Stichting, waarvan oprichters en bestuursleden weten wat ze doen.  Ze werken samen met een groot netwerk en hebben allemaal één doel: zorg dragen voor cultureel erfgoed.