Skip to content
aanmelden voor de collectie | Mijn DKB login | help!

Tips

Op deze pagina komen allerlei tips die met nalatenschappen te maken hebben. (28-4-2016)

Online nalatenschap vastleggen?

Wie tegenwoordig komt te overlijden heeft niet alleen een nalatenschap in de fysieke wereld, maar ook een nalatenschap in de virtuele wereld. Persoonlijke pagina’s op sociale media, eigen websites, deelnames aan fora etc. Onze digitale identiteit is zeer snel in omvang toegenomen.

Daarom zijn er nu meerdere mogelijkheden om deze digitale nalatenschap te laten vastleggen en afhandelen. Twee voorbeelden hiervan zijn Ziggur en Digizeker. Deze ondernemingen bieden de afhandeling van een virtuele nalatenschap aan. Je kunt via de notaris een Digizeker account aanmaken. Wanneer je komt te overlijden worden de gebruikersnamen en wachtwoorden aan de executeur overhandigt, die vervolgens de wensen van de overledene kan uitvoeren.  Vervelend is wel dat je een update moet blijven maken van al je wachtwoorden. Bij Ziggur is er geen tussenkomst van de notaris, maar al je gegevens worden bij het overlijden naar een door jezelf opgegeven contactpersoon opgestuurd.

<a href=”http://www.nalatenschapsmakelaar.nl/nieuws/online-nalatenschap-vastleggen.html” target=”_blank”>website: nalatenschapsmakelaar.nl</a>

verwijderingsverzoek Google zoekresultaten

Volgens een uitspraak van het Hof van Justitie van de Europese Unie in mei 2014 (C-131/12, 13 mei 2014) hebben bepaalde mensen het recht zoekmachines te vragen specifieke resultaten te verwijderen voor zoekopdrachten waarin hun naam voorkomt, in gevallen waarin de privacyrechten van de persoon zwaarder wegen dan de belangen van de weergave van die resultaten. meer op de volgende pagina:
<a href=”https://support.google.com/legal/contact/lr_eudpa?product=websearch&hl=nl” target=”_blank”>Google Support</a>

Welke informatie kan verwijderd worden uit Google?

meer op de volgende pagina:
Google Support

Bing

Hier vind u een overzicht voor het verwijderen van informatie ook uit andere zoekmachines zoals Bing.
mijnonlineidentiteit.nl/zoekresultaten-verwijderen-uit-zoekmachines/